Welcome Vizitator | RSS

http://www.asigurarionlinebucuresti.ro/static/img/bg-header.png

http://www.asigurarionlinebucuresti.ro/static/img/img-rca.pnghttp://www.asigurarionlinebucuresti.ro/static/img/img-home.pnghttp://www.asigurarionlinebucuresti.ro/static/img/img-travel.png


MENIU


http://www.calculator-rca2012.ro/wp-content/uploads/2010/09/calculeaza-rca1.png
http://community.paperthin.com/images/templates/btn_forcelogin_login.pnghttp://www.calculator-rca2012.ro/wp-content/uploads/2010/09/calculeaza-rca1.png

Login form

Search

StatisticsTotal online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Parteneri :

Nisip sort Resita

Inchiriere utilaje Resita

Asigurare Rca - Informatii Suplimentare

Asigurari RCA


Daca ai o masina, sigur te-ai gandit ca poti produce un accident, oricat de bun sofer ai fi. In cazul in care esti singurul vinovat de producerea sa, sau e vorba de o culpa comuna, asigurarea RCA te protejeaza de plata daunelor catre cel pagubit.


Atunci cand produci cuiva un prejudiciu din vina ta, legea te obliga sa repari daunele materiale pe care le produci, sa platesti pentru vatamarile corporale ale celui afectat de accident. In plus, esti raspunzator si pentru daunele morale.


Asigurarea RCA iti ofera protectie impotriva daunelor provocate tertilor. Astfel, indiferent daca lovesti o persoana, o masina aflata in trafic sau stationata, un gard sau un stalp,etc. pe baza unei polite de asigurare RCA valabile esti exonerat de la plata daunelor; aceasta responsabilitate fiind suportata de catre asiguratorul la care ai incheiat polita RCA, in limitele de despagubire prevazute in contractul de asigurare.


Inaintea incheierii unei polite RCA ar fi bine sa stiti:


  • Acoperirile suplimentare oferite prin asigurarea Carte Verde sunt diferite de la asigurator la asigurator – in conditiile in care intentionezi sa pleci in afara Romaniei cu masina ar trebui sa tii cont si de acest lucru in momentul in care optezi pentru un anumit asigurator.
  • Esti despagubit pentru pagubele pe care le provoci ca sofer, pagube materiale si vatamari corporale.

In oferta RCA veti gasi evidentiata acoperirea externa a fiecarui asigurator.


  • Daca vrei sa iesi cu masina din tara, nu te grabi sa alegi cel mai ieftin RCA si cel mai ieftin CASCO. O extindere CASCO in afara tarii te costa cel putin 30 Euro – . Dar daca ai RCA si CASCO la acelasi asigurator, polita CASCO se extinde gratuit in afara tarii iar tu beneficiezi de reduceri la incheierea lor la pachet, in plus la unii asiguratori primesti discount si la incheierea unei polite de asigurare a locuintei, sau, complementar, o asigurare de viata.
  • Desi legea iti permite sa folosesti formularul de constatare amiabila in cazul unui accident rutie fara victime, unii asiguratori cer si celui vinovat sa fie prezenti la deschiderea la constatarea daunei. In acest sens, este bine sa retineti cat mai multe date de contact ale soferului care s-a facut vinovat de producerea evenimentului.
  • Ar fi bine sa tii cont si de numarul de centre de constatare daune si respectiv unitati reparatoare cu care lucreaza asiguratorul la care vei incheia polita RCA, in felul acesta ii faci viata mai usoara si celui pe care l-ai lovit.

Documente necesare pentru incheierea unei polite RCA


Pentru a incheia o polita de asigurare RCA ai nevoie de talon sau cartea de identitate + buletin sau CUI al asiguratului.


Daca soliciti reduceri suplimentare, vei avea nevoie de documente justificative. De exemplu: cupon de pensionar, adeverinta de salariat la institutie bugetara sau declaratie pe proprie raspundere etc.